Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem i jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki
cukier
mąka 0,5 kg
sól
śmietana
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem i jagodami

Kroki postępowania

1
ser ucieramy z cukrem i budyniem. następnie wsypujemy jagody i ucieramy na papkę
Krok 1 - pierogi z serem i jagodami foto
2
mąkę mieszamy ze szczyptą soli i dodajemy ponad szklankę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy pierogi, dobrze zlepiając brzegi
Krok 2 - pierogi z serem i jagodami foto
3
gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie po wypłynięciu około 3-5 minut, podajemy polane śmietaną i posypane cukrem
Krok 3 - pierogi z serem i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 21.12.2013 14:56
mniam, pyszności
Grazyna0211 20.12.2013 17:14
uwielbiam takie pierogi
berys18 07.12.2013 20:23
smaczne pierogi
marta0906 10.08.2012 16:59
pycha uwielbiam pierogi
owca441 03.08.2012 19:04
świetne
Mysiunia 22.07.2012 21:03
bajeczne te pierożki! z chęcią bym zjadła:)
agunesu 22.07.2012 20:34
bardzo smaczne polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak