Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 500 gram
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
woda ciepła

Nadzienie

twaróg 500 gram
jogurt naturalny 150 gram
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier do smaku

Sos

jabłko 1 sztuka
jogurt naturalny 150 gram
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy nadzienie. Do jogurtu naturalnego dodajemy budyń dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pierogi z serem foto
2
Wkruszamy twaróg i mieszamy z dodatkiem cukru.
Krok 2 - Pierogi z serem foto
3
Przygotowujemy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każde nakładamy twaróg i zlepiamy brzegi.
Krok 3 - Pierogi z serem foto
4
Przygotowujemy sos do polania na pierogi. Jabłka ścieramy na tarce. Dodajemy cukier, cynamon i jogurt naturalny. Mieszamy i używamy do polania pierogów. Pierogi z sosem można posypać kolorową posypką.
Krok 4 - Pierogi z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 09.11.2015 11:29
wygląda apetycznie
foczka-ks 02.02.2015 12:08
na wygląda ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak