Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 250 g
woda 0,5 szklanki
olej 2 łyżki
sól szczypta

Farsz

twaróg 500 g
cukier waniliowy 1
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej i sól. Zalewamy gorącą wodą. Wyrabiamy ciasto na gładką masę (można to zrobić robotem kuchennym). Tak przygotowane ciasto należy cienko rozwałkować i wykrawać krążki np. szklanką.

Farsz:
Twaróg mieszamy z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Pierogi nadziewamy farszem i sklejamy brzegi. Wrzucamy do gotującej się wody. Kiedy wypłyną na powierzchnię gotujemy jeszcze 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.06.2015 09:34
bardzo lubie
Cynamonka 19.01.2015 22:03
Pierogi, to jest to co lubię!
adelajda 16.01.2015 14:16
Lubię pierogi :))
cooked 16.01.2015 13:33
jedne z moich ulubionych
Futka 16.01.2015 09:33
Przepyszne pierożki :)
zabcia117 16.01.2015 06:54
Pychotka. Zjadłabym takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak