Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem
Ser wymieszać z pozostałymi składnikami.
Na każde koło z ciasta nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch, odcedzić.
gorąca woda | 1/2 szkl |
mąka pszenna | 2 szkl |
sól | szczypta |
biały ser mielony | 25 dag |
śmietana kwaśna | 2 łyżki |
kasza manna | 2 łyżki |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier wanilinowy | 2 łyżeczki |
cynamon | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: