Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 400 gramów
gorąca woda 200 mililitrów
sól 1/2 łyżeczki

Nadzienie

twaróg 250 gramów
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Do miski wsypać mąkę, wlać gorącą wodę. Zagnieść elastyczne ciasto. Do innej miski włożyć twaróg, wsypać cukier i rozgnieść to. Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka. Do kółek włożyć farsz, złożyć na pół i zakleić krawędzie widelcem. Zagotować wodę w garnku, do wrzącej wrzucić pierogi i gotować do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną. Z porcji wychodzi około 25 sztuk

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 03.05.2014 14:00
coś dla mnie :)
halina17 03.05.2014 12:44
Dobre na słodko pierogi do tego jeszcze bita śmietana ze skórką cytrynową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak