Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z SEREM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 kg
soli 1 szczypta
jajko 1 sztuka
olej 5 łyżek
ser biały 3/4 kg
jajko 1 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
śmietana 3 łyżki
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z SEREM

Przygotowujemy farsz-ser,jajko,cukier wanil.i śmietanę ucieramy na gładką masę. Można doprawić jeszcze cukrem. Nie może być nasz farsz zbyt luźny bo pierogi nam nie wyjdą,raczej konsystencja jak na puree.
Robimy ciasto na pierogi z mąki,jajka ciepłej wody i szczypty soli. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Powinno ładnie odchodzić od rąk i nie przyklejać się do stolnicy. Wałkujemy ciasto dosyć cienki,szklanką wykrawamy kółka i nakładamy ser. Pierogi kleimy bardzo dokładnie żeby w trakcie gotowania ser nie wypłynął.
Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z masłem i cukrem bądź śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 12:41
smaczny i ulubiony obiad
miki47 17.03.2013 23:01
bardzo smaczne
pajbek 12.03.2013 20:17
Takie pierożki to bym zjadła :-)
MagdaXXX 04.03.2013 11:14
oczywiscie najlepsze z grzyabmi i kapusta
Goya 24.02.2013 15:33
mniam
kokoszka
kokoszka 19.02.2013 20:16
dobre
Marta17 19.02.2013 20:14
mniam takie lubię
meg1984 19.02.2013 20:04
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak