Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag.
jajko 1 szt.
ser biały 0.5 kg.
cukier waniliowy 2 dag.
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt.
sól do smaku
mąka pszenna do posypania
olej 1 łyżeczka
woda 120 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem

Ser przepuścić przez maszynkę.Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać do sera.Dobrze wymieszać.Z mąki,wody i jajka zagnieść ciasto.Wyrobić aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować ciasto pierogowe.Szklanką wycinać kółka.W środek wkładać nadzienie serowe.Dokładnie sklejać pierogi.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.06.2013 07:02
Pierogi palce lizać :)
MAR3STA 11.01.2013 16:46
uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem
V_kuchareczka 27.12.2012 19:31
Rewelacja
artur7 27.12.2012 16:19
smaczne
jolanta19 27.12.2012 15:38
super
babajaga1969 27.12.2012 15:15
prawdziwie swojsko wyglądają - smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak