Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
mąka pszenna 1 szkl
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt
sól szczypta
twaróg 400 g
smietana 18%
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Następnie zagniatamy z masłem, żółtkami, solą i mąką.
Krok 1 - Pierogi z serem foto
2
Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy cukier do smaku i śmietanę do uzyskania pożądanej konsystencji. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pierogi z serem foto
3
Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy koła. Na środku nakładamy farsz serowy i zlepiamy boki.
Krok 3 - Pierogi z serem foto
4
Gotujemy pierogi na wolnym ogniu w osolonej wodzie około 10 minut. Wyjmujemy przy pomocy łyżki cedzakowej.
Smacznego!
Krok 4 - Pierogi z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.01.2014 14:56
mój mąż takie lubi najbardziej :)
Ewelina38 07.03.2013 12:20
uwielbiam, i na jutro zaplanowałam je zrobić
Adam/ZUB3R 28.10.2012 11:29
super
hastalavista 19.10.2012 15:07
moje ulubione
IZABELA29 16.10.2012 09:40
Mało zrozumiale napisany ten przepis ,powinnaś napisac jakie składniki idą na ciasto a jakie na farsz ..
Magula 15.10.2012 08:14
z serem lubię najbardziej
ilka_86 14.10.2012 22:09
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak