Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro

Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • gorąca woda

    100 ml
  • sól

  • żółtko jaja

farsz

  • cebula biała

    1 sztuka
  • ryż

    100 g
  • mięso z kurczaka

    100 g
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • sól i pieprz

  • chili

  • papryka ostra mielona

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól i zaparzamy wrzątkiem. Kiedy trochę przestygnie dodajemy żółtko i zagniatamy ciasto. Dzielimy na części, rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Krok 2 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto
Gotujemy ryż, dodajemy pokrojonego kurczaka.
Cebulę siekamy i podsmażamy, połowę dodajemy do farszu, a połowę zostawiamy do polania.
Wrzucamy resztę składników, wbijamy jajko i mieszamy.
Krok 3 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto
Na wycięte kółka nakładamy farsz i lepimy pierożki.
W garnku zagotować wodę, osolić i wrzucić pierożki, ugotować.
Na koniec polać ugotowane pierożki podsmażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

04.03.2017 11:22
fajne pierogi

Habibi

04.01.2017 10:12
Ja czasem również dodaję ryżu lub kaszy do farszu, ale ketchupu nigdy.

halina17

03.01.2017 20:02
Ciekawy farsz do pierogów.

benka

03.01.2017 17:27
Też nie jadłam z takim farszem, pierogi można zrobić ze wszystkim :)

agnieszka214

03.01.2017 17:13
Jeszcze takich nie próbowalam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat