Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka

    3 szklanki
  • sól do smaku

    1 łyżeczka
  • gorąca woda

  • olej

    1 łyżka

farsz

  • płucka wieprzowe

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • majeranek

    3 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 listki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FARSZ :

Płucka dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą ,przełożyć do garnka dodać listek i ziele , gotować do miękkości .

Cebulę pokroić w piórka podsmażyć ,zmielić z zimnymi płuckami.
Doprawić solą pieprzem i majerankiem.

CIASTO :

z podanych składników zagnieść ciasto ,wody dodać tyle aby ciasto było elastyczne i miękkie .

Przykryć ściereczką .

Odrywać po kawałku ciasta, rozwałkować ,wycinać szklanką krążki ,na które nakładać po porcji farszu, zlepiać ,wrzucać do wrzątku, gotować aż wypłyną.

Podawać na ciepło.

SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ania2610

15.09.2016 18:17
Ja też bardzo lubię, ale dawno już nie jadłam!

Anna169Hosz

15.09.2016 09:14
Bardzo lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat