Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg.
jajko 4 sztuki
sok z cytryny do skropienia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 70 dag.
jajko 1 stuka
woda 350 ml.
cebula 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do mąki pszennej dodajemy jajko i wodę.Wyrabiamy ciasto aż będzie miało jednolitą konsystencję.Następnie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy.
Krok 1 - Pierogi z pieczarkami foto
2
Pieczarki płuczemy,obieramy.Kroimy w kostkę.Skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 2 - Pierogi z pieczarkami foto
3
Obraną cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na tłuszczu.Następnie dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem do momentu aż woda odparuje.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dodajemy jajka.Mieszamy.Z ciasta wycinamy szklanką kółka.Na środku kładziemy farsz.Dokładnie sklejamy.Gotujemy w osolony wrzątku.Możemy podawać przysmażone na rumiano.
Krok 3 - Pierogi z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2014 15:10
wspaniałe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierniczkowo 30.05.2013 17:36
uwielbiam takie pierożki :)
ONY_za_kare 29.05.2013 18:18
takie właśnie lubie
fotoviderek 28.05.2013 10:27
Pierogi pierwsza klasa :)
ao_12 26.05.2013 13:32
przepyszne są te pierożki
Alex_M 26.05.2013 12:50
chetnie bym zjadla takiego pierozka :)
iwi 24.05.2013 18:38
Przepyszne pierożki
Renata9 24.05.2013 18:16
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak