Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pieczarek i karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0.5 kg.
jajko 1 szt.
woda 150 ml.
mąka pszenna do posypania
karkówka 35 dag.
pieczarki 20 dag.
cebula 2 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko do namoczenia bułki
olej do smażenia
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pieczarek i karkówki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.
Krok 1 - pierogi z pieczarek i karkówki foto
2
Pieczarki podsmażyć na oleju.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać do pieczarek.Dusić razem przez około 15 min.Mięso umyć.Pokroić w małe kawałki.Podsmażyć na oleju.Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie mięso i pieczarki wraz z cebulą oraz odciśniętą bułką zmielić w maszynce.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Z mąki ,wody i jajka wyrobić ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować ciasto.Szklanką wycinać kołka.Wkładać nadzienie i dokładnie sklejać pierogi.
Krok 2 - pierogi z pieczarek i karkówki foto
3
Gotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Krok 3 - pierogi z pieczarek i karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 31.03.2013 20:01
lubię bardzo pierożki!
Henryka2 02.01.2013 20:06
Adamorek, przepraszam za literówkę w nicku.
Henryka2 02.01.2013 20:05
Adasmorek a co tu jest bogatego?! Nawet nie okraszone te pierogi.
Henryka2 02.01.2013 20:05
Adasmorek a co tu jest bogatego?! Nawet nie okraszone te pierogi.
Adamorek 02.01.2013 14:50
na bogato
Adamorek 02.01.2013 14:50
na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak