Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z papryka, ogorkiem kiszonym i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 10 szt
pietruszka zielona 1 peczek
mąka 2 szklanki
olej 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z papryka, ogorkiem kiszonym i pieczarkami

ciasto : mąke wsypujemy do miski , dodajemy szczypte soli i lyzke oleju, zalewamy wrzatkiem, wyrabiamy do uzyskania lepkosci plasteliny, dodajac make by sie nie kleiło, rozwalkowywujemy i wycinamy kółka ( ja lubie duze ok 10x10 cm) nakladamy duza lyzke farszu i zlepiamy rogi , mozna gotowac lub zamrozic.
farsz : warzywa kroimy na drobna kostke, rozgrzewamy 2 patelnie z odrobina oleju
1- papryka, ogórek i cebula solimy i doprawiamy papryka ostra do smaku, warzywa musza sie przypiec a potem zmniejszyc ogien by byly na pol miekkie
2- pieczarki i cebula solimy i pieprzymy smarzymy do miekkosci.
warzywa po ostygnieciu mieszamy delikatnie razem dodajemy natke pietruszki i nakladamy do pierogow, naprawde pyszne wychodza...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna11 10.02.2012 22:36
jeszcze nie jadłam pierogów z takim farszem
Renata22 27.11.2011 21:22
takich jeszcze nie jadłam
kriso 25.11.2011 17:31
interesujący pomysł
Kamila/kami007 19.11.2011 10:41
ciekawy pomysł
Magdalena80 18.11.2011 23:02
szkoda, że nie widać farszu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak