pierogi z papryka, ogorkiem kiszonym i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • pietruszka zielona

    1 peczek
  • mąka

    2 szklanki
  • olej

    1 szklanka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto : mąke wsypujemy do miski , dodajemy szczypte soli i lyzke oleju, zalewamy wrzatkiem, wyrabiamy do uzyskania lepkosci plasteliny, dodajac make by sie nie kleiło, rozwalkowywujemy i wycinamy kółka ( ja lubie duze ok 10x10 cm) nakladamy duza lyzke farszu i zlepiamy rogi , mozna gotowac lub zamrozic.
farsz : warzywa kroimy na drobna kostke, rozgrzewamy 2 patelnie z odrobina oleju
1- papryka, ogórek i cebula solimy i doprawiamy papryka ostra do smaku, warzywa musza sie przypiec a potem zmniejszyc ogien by byly na pol miekkie
2- pieczarki i cebula solimy i pieprzymy smarzymy do miekkosci.
warzywa po ostygnieciu mieszamy delikatnie razem dodajemy natke pietruszki i nakladamy do pierogow, naprawde pyszne wychodza...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hanna11 10.02.2012 22:36
jeszcze nie jadłam pierogów z takim farszem
Renata22 27.11.2011 21:22
takich jeszcze nie jadłam
kriso 25.11.2011 17:31
interesujący pomysł
Kamila/kami007 19.11.2011 10:41
ciekawy pomysł
Magdalena80 18.11.2011 23:02
szkoda, że nie widać farszu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat