Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z musem bananowym i nutellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko szt
woda 0.5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
sól
nutella 4 łyżki
mleko 50 ml
sok z cytryny
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z musem bananowym i nutellą

Banany rozgnieść widelcem,zmiksować z mlekiem i sokiem z połówki cytryny po czym połączyć łyżką z nutellą (można dosłodzić). Włożyć na chwilę do lodówki. Z mąki, jajka, przegotowanej wody, zimnego mleka i soli zrobić jednolite ciasto. Walkować szklanka wykrawać kolka,nakładać po łyżce musu. Zlepiać brzegi. Gotować 8 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie. Podawać na gorąco posypane cukrem lub cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.03.2014 19:29
pyszniutkie pierożki
Klausia 01.12.2013 09:06
ciekawe nadzienie do pierogów :)
Kasia35 07.07.2013 10:46
to musi być pyszne - jeszcze takich nie jadłam
Angelika6 07.07.2013 08:37
znakomicie muszą smakować te pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak