pierogi z mrożonymi jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    4 łyżeczki
  • mąka

    500 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • jagody

    300 mrożone
  • woda

    0,5 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy szczypte soli. . Wbijamy jajko i powoli wlewamy wodę, zarabiamy ciasto i zagniatamy. jagody pluczemy , osuszamy i mieszamy z cukrem pudrem. Ciasto wałkujemy wycinamy krazki, lepimy małe pierożki. Pierogi gotujemy w gorącej wodzie. mozna podac ze śmietana i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat