Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pierogi z mrożonymi jagodami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder
4 łyżeczki
mąka
500 gram
jajko
1 sztuka
jagody
300 mrożone
woda
0,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mrożonymi jagodami

Mąkę przesiewamy, dodajemy szczypte soli. . Wbijamy jajko i powoli wlewamy wodę, zarabiamy ciasto i zagniatamy. jagody pluczemy , osuszamy i mieszamy z cukrem pudrem. Ciasto wałkujemy wycinamy krazki, lepimy małe pierożki. Pierogi gotujemy w gorącej wodzie. mozna podac ze śmietana i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak