Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem okraszone boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 1 łyżeczka
sól
karczek 600 g
cebula sztuka
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
jajko 1 szt
pieprz
woda 100 - 150 (ciepła)
boczek 250 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem okraszone boczkiem

Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy masło oraz szczyptę soli i ciepłą wodę - wyrabiamy ciasto na pierogi, wałkujemy na placki i wycinamy krążki. Mięso gotujemy do miękkości razem z pietruszką i marchewką, po ugotowaniu mielimy mięso, marchew pietruszkę oraz cebulę, po ostygnięciu dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, farszem zawijamy w ciasto, gotujemy w osolonej wodzie, Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy, Pierogi podajemy posypując boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 24.10.2013 13:32
bardzo lubię takie pierogi
krystyna330 17.03.2013 21:11
fajny pomysł
Magula 01.02.2013 17:35
wyglądają bardzo apetycznie
Alex_M 30.01.2013 20:16
chetnie bym sprobowala :)
Gracer 30.01.2013 15:40
Polecam moje pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak