Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem na kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto pierogowe
gotowane mięso 0,5 kg
mleko 1 szklanka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
kapusta 1 szt
cebula biała 1 szt
Koperek suszony Prymat
masło 4 łyżki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
wędzony boczek plastry
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem na kapuście

Bułkę namocz w mleku. mięso zmiel z cebulą i odciśniętą bułką. Wymieszaj z jajkiem i dopraw. Wyrób ciasto na pierogi. Nadziewaj farszem , zlepiaj i gotuj. Kapustę poszatkuj. Na rozgrzanych dwóch łyżkach masła zeszklij cebulę , dodaj kapustę , oprósz solą i pieprzem , chwilę smaż. Gdy kapusta zmniejszy objętość wlej wodę do niepełnego pokrycia powierzchni kapusty i duś do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj koper i zagęść zasmażką. Pierogi przesmaż na oleju i podawaj z kapustą i plastrami boczku .
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak