Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto 3x
-
mąka pszenna
3 szkl. -
woda ciepła
1 szkl. -
jajko
1 szt. -
sól
1 szczypta -
olej
1 łyżeczka
Farsz
-
filet z kurczaka
500 gram -
szynka wieprzowa
500 gram -
marchew
3 szt. -
cebula biała
2 szt. -
kostka rosołowa
2 szt. -
sól
1 łyżka -
natka pietruszki
2 łyżki -
olej
1/4 szkl. -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Dodatkowo
-
cebula biała
1 szt. -
olej do smażenia
-
sól do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z mięsem i marchewką
Kroki postępowania

Ugotowane mięso i marchew zmielić na przemian. Dodać uduszoną cebulkę i pieprz.


1. Aby wykorzystać cały farsz, należy ciasto wyrobić 3 razy, czyli składniki na ciasto 3x. 2. Kiedy wiadomo, że ciasto jest dobrze ugniecione? Według prababci 100 razy ugniatania jest wystarczające. Także najlepiej liczyć. Zawsze się sprawdza.![]()
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się