Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
żółtko jajek 2 szt
sól 1 łyżeczka
kostki rosołowe 2-3 szt
udka 5-6
grzyby suszone mała garść
cebula 1 duża
smalec
jajko
przyprawa do pierogów
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem i grzybami

Z mąki, żółtek, soli i ciepłej wody wyrobiłam ciasto na pierogi.

Mięso ugotowałam w wodzie z kostkami rosołowymi. Wyjęłam je. Grzyby ugotowałam w tej samej wodzie. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na smalcu. Grzyby i mięso zmieliłam. Dodałam jajko i cebulę. Wymieszałam. Doprawiłam solą i przyprawą do pierogów z mięsem.

Rozwałkowałam ciasto. Wykroiłam koła. Na środek każdego położyłam trochę farszu i zlepiłam brzegi. Gotowałam w osolonej wodzie do miękkości ciasta.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 03.12.2012 21:30
smakowite
jola1508 07.11.2012 19:42
aż ślinka leci ;)
jola1508 07.11.2012 19:42
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak