Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z miesem drobiowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda 1/2 szkl
szczypta soli
udka z kurczaka 3 szt
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
słonina 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z miesem drobiowym

Z maki jajka i wody zagnieść ciasto. Udka ugotować, studzić obrać ze skóry i zmielić. doprawić solą i pieprzem, dodać trochę bułki tartej i rosołu z gotowania. Z przygotowanego ciasta i farszu lepić pierogi. Słoninę pokroić i ze skwarzyć na patelni. Następnie polać po pierogach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.11.2013 09:57
super smaczne pierożki
JOANNA16 05.11.2013 08:50
mmm ale bym zjadła takich pierożków
nutellla 04.11.2013 13:27
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak