Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • szczypta soli

  • olej

    4 łyżki
  • woda

    1,1/2 szklanki
  • mięso mielone - mieszane

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • buła tarta

    5 łyżek
  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
Cębulę i czosnek obrac, drobno posiekac i podsmażyc na oleju. Do mięsa mielonego dodac podsmażoną cebulkę i czosnek, jajko, bułkę tartą oraz ok 1 łyżeczki majeranku. Wszystko wyrobic na gładką masę.
Ciasto:
Mąkę wsypac do dużej miski, dodac sól i olej. Zagnieśc ciasto z ok 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody. Ciasto rozwałkowac na cienkie placki i wyciąc szklanką kółka.
Nałożyc farsz i zlepic dokładnie brzegi. Gotowac ok 8-10 min.
Podawac wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 14.12.2012 18:46
ekstra
halina17 03.11.2010 22:03
Pycha pierogi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat