Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
sól
mięso drobiowe gotowane 30 dag
cebule 4
jajko 1-2
margaryna
olej
pzyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Do mąki wbijam jajko, dodaje troche soli i dolewam wode - zagnitam ciasto, które następnie dość cienko wałkuje i wykrawam krążki. 2 cebule kroje niedbale w kostke i przesmażam na 1-2 łyżkach margaryny, po czym przepuszczam przez maszynkę razem z mięsem (mięso z rosołu). Do mięsa dodaje przyprawy (kucharek, bazylia, majeranek, pieprz), wbijam jajka i mieszam. Na każdym krążku ciasta układam pełną łyżeczkę mięsnego farszu i lepie pierogi. Pozostałe cebulę kroję w pólplasterki i mocno rumienie na niewielkiej ilości oleju - doprawiam solą. Pierogi gotuje do miękkości, gorące układam na talerze i polewam usmażoną cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.03.2014 20:53
Bardzo lubię pierogi z mięsem i padane z cebulką, super!
gosia56 10.11.2013 18:31
pyszne pierożki;)
Alex_M 01.11.2013 10:53
smaczne pierogi
ONY_za_kare 23.10.2013 10:51
pycha pierożki
Sroczka 21.10.2013 21:09
Z chęcią zjadłabym porcję takich pierożków.
Mati13 21.10.2013 20:12
Pierogi nie wyglądają jednakowo :) Przyjmuję przeprosiny :) Bardzo szanuję osoby, które potrafią przyznać się do błędu. Pozdrawiam
mufinka79 21.10.2013 17:52
Przepraszam jeśli Cię uraziłam, ale wszystkie pierogi wyglądają naprawdę jednakowo i tak mi się skojarzyło, nie było to złośliwe :)Przepraszam jeszcze raz :)
Janina 21.10.2013 12:46
Uwielbiam pierogi z mięsem;)
msmors 21.10.2013 12:46
uwielbiam pierogi
Mati13 21.10.2013 11:46
tak się składa że te pierogi mięsne robiłem w zupełnie inny dzień jak 2 wcześniejsze, jednak dziś mam czas i nadrabiam zaległości (kogoś w oczy kole jak innemu punktów przybywa..) Przy poprzednich zdjęciach widać jak robię pierogi z bananem, po ugotowaniu widać również kształt banana w pierogu. Przy pierogach z serem na zdjęciu głównym 1 pieróg jest rozkrojony i widać w nim ser! Dalej twierdzisz że to te same pierogi?! Może u Ciebie pierogi z serem czy bananem je się z cebulą, ale u mnie nie. Szkoda jednak moich nerwów.. zawsze znajdzie się ktoś złośliwy
Mati13 21.10.2013 11:41
Chyba czytać nie umiesz. Nie zarzucaj czegoś jeśli nie masz racji. Twierdzisz że te pierogi mięsne to są jednak pierogi z bananem w środku lub słodkim serem i specjalnie je zepsułem i polałem cebulą na ostro by mieć kolejny przepis? Śmieszne. Przy pozostałych zdjęciach są etapy krok po kroku, więc mnie nie obrażaj
mufinka79 21.10.2013 11:36
Te wszystkie przepisy na pierogi, które dodajesz to te jedne i te same pierogi tylko podane z czym innym na wierzchu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak