Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

  • mięso drobiowe gotowane

    30 dag
  • cebule

    4
  • jajka

    1-2
  • margaryna

  • olej

  • pzyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki wbijam jajko, dodaje troche soli i dolewam wode - zagnitam ciasto, które następnie dość cienko wałkuje i wykrawam krążki. 2 cebule kroje niedbale w kostke i przesmażam na 1-2 łyżkach margaryny, po czym przepuszczam przez maszynkę razem z mięsem (mięso z rosołu). Do mięsa dodaje przyprawy (kucharek, bazylia, majeranek, pieprz), wbijam jajka i mieszam. Na każdym krążku ciasta układam pełną łyżeczkę mięsnego farszu i lepie pierogi. Pozostałe cebulę kroję w pólplasterki i mocno rumienie na niewielkiej ilości oleju - doprawiam solą. Pierogi gotuje do miękkości, gorące układam na talerze i polewam usmażoną cebulką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

09.03.2014 20:53
Bardzo lubię pierogi z mięsem i padane z cebulką, super!

gosia56

10.11.2013 18:31
pyszne pierożki;)

Alex_M

01.11.2013 10:53
smaczne pierogi

ONY_za_kare

23.10.2013 10:51
pycha pierożki

Sroczka

21.10.2013 21:09
Z chęcią zjadłabym porcję takich pierożków.

Mati13

21.10.2013 20:12
Pierogi nie wyglądają jednakowo :) Przyjmuję przeprosiny :) Bardzo szanuję osoby, które potrafią przyznać się do błędu. Pozdrawiam

mufinka79

21.10.2013 17:52
Przepraszam jeśli Cię uraziłam, ale wszystkie pierogi wyglądają naprawdę jednakowo i tak mi się skojarzyło, nie było to złośliwe :)Przepraszam jeszcze raz :)

Janina

21.10.2013 12:46
Uwielbiam pierogi z mięsem;)

msmors

21.10.2013 12:46
uwielbiam pierogi

Mati13

21.10.2013 11:46
tak się składa że te pierogi mięsne robiłem w zupełnie inny dzień jak 2 wcześniejsze, jednak dziś mam czas i nadrabiam zaległości (kogoś w oczy kole jak innemu punktów przybywa..) Przy poprzednich zdjęciach widać jak robię pierogi z bananem, po ugotowaniu widać również kształt banana w pierogu. Przy pierogach z serem na zdjęciu głównym 1 pieróg jest rozkrojony i widać w nim ser! Dalej twierdzisz że to te same pierogi?! Może u Ciebie pierogi z serem czy bananem je się z cebulą, ale u mnie nie. Szkoda jednak moich nerwów.. zawsze znajdzie się ktoś złośliwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat