PIEROGI Z MIĘSEM

PIEROGI Z MIĘSEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 sztuk
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • boczek wędzony

    100 gram
  • mąka

    600 gram
  • woda

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
  • wołowina

    500 (z rosołu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 cebule kroję, a następnie podsmażam na patelni, doprawiam Kucharkiem i dodaję do zmielonego mięsa. Pozostałe 2 cebule podsmażam wraz z boczkiem.
Ciasto ugniatam z mąki, jajka i wody. Następnie wałkuję je, wykrajam szklanką kółka i nakładam farsz powstały z połączenia mięsa i cebuli doprawiony solą i pieprzem. Pierogi zlepiam i gotuję w osolonej wodzie aż wypłyną. Na gotowe pierogi nakładam podsmażoną cebulę z boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

05.01.2014 09:57
dawno takich nie robiłam

ben-ka

04.01.2014 10:20
Bardzo smaczne sa pierożki z mięsem,lubię takie.

dodi

06.12.2013 10:17
bardzo lubię

caralajna

13.10.2013 07:58
bardzo smaczne

fotoviderek

12.10.2013 19:04
Lubię takie pierogi :)

Krystyna32

25.03.2013 16:27
super pierogi

kate.500

23.12.2012 22:24
ekstra

MAR3STA

17.12.2012 18:03
uwielbiam

IKrakowianka

08.12.2012 21:18
pyszne pierożki!

misia53

28.11.2012 10:56
pyszne pierożki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat