Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 4 szkl
jajko 1 szt
szczypta soli
mięsa wieprzowego 1 kg
cebula 2 duże
pieprz
sól
majeranek
przyprawa z suszonymi pomidorami
sos sojowy
wywar z gotowania mięsa
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso ugotować z włoszczyzną.Ugotowane jarzyny oprócz marchewki odrzucić.Mięso zemleć.
Wymieszać i doprawić do smaku.
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.Wykrawać placuszki.
Na każdy kłaść porcję farszu.Dokładnie sklejać.
Zagotować wodę, wkładać partiami pierogi i gotować do 2 minut od zagotowania.
Osączyć.Podawać okraszone smażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 10:58
Dobre jedzenie.
dagmara020 13.02.2013 07:19
pyszności z barszczykiem czerwonym:)
ziutula
ziutula 22.12.2012 12:46
takie lubię z mięsem najbardziej
uqash24 04.11.2012 11:33
pyszne aż na sam widok chciałoby się jeść:)
Patrycja25 04.11.2012 11:13
dobre
Poison1988 04.11.2012 11:07
smaczniutkie :) tez mnie ochotka naszła na szczęście w zamrażarce jest jeszcze paczuszka :D
cooleczka 04.11.2012 10:41
zatęskniłam za takimi dobrymi pierożkami :)
Katarzyna87 04.11.2012 10:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak