Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 500 gram
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
mąka 500 gram
mleko ok 1 szklanki
masło 2 łyzki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z malinami

Mleko podgrzewamy masłem. Do maki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy cieple mleko zarabiamy ciasto. następnie dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 30 minut pod ściereczką. Maliny mieszamy z cukrem i mąka ziemniaczaną. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki. lepimy pierogi i gotujemy je we wrzącej wodzie ok 4 minut od momentu wypłynięcia. Podajemy na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 07.03.2013 09:06
same pyszności :)
Ewa6274879 06.03.2013 23:17
uwielbiam słodkie pierogi - z malinkami pycha :)
angelika14 06.03.2013 23:15
ciekawe pierożki, przyznam że z malinami jeszcze nigdy nie robiłam
jasiek 06.03.2013 22:17
smak lata w pierogach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak