Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z łososiem, serem i koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szklanki (przesiana)
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
gorąca woda 1/2 szklanki

Farsz

łosoś filet 350 g
twaróg 250 g (tłusty)
koperek 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Porada

Pierogi świetnie smakują także na drugi dzień, odsmażone na patelni :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z łososiem, serem i koperkiem

1. Przygotowujemy farsz: łososia oraz twaróg dwukrotnie mielimy w maszynce. Dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

2. Przygotowujemy ciasto: Składniki na ciasto wrzucamy do miski i dokładnie, ręcznie zagniatamy jednolite, elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy cienko na podsypanej mąką stolnicy i za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Krążki ciasta układamy na dłoni, do środka wkładając łyżeczkę farszu.

3. Palcami zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.04.2016 09:52
pyszne pierogi
adelajda 27.11.2015 18:33
pierogi to ja lubię
bietka 27.11.2015 18:31
smaczne pierożki :)
Magda60 27.11.2015 15:41
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak