Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kurczakiem, szpinakiem i fetą w sosie z sera pleśniowego
*Następnie przełożyć kawałki kurczaka na ręcznik papierowy.
* Na tę samą patelnie wrzucić pokrojony w kosteczkę czosnek, chwilę podsmażyć, następnie dodać szpinak. Smażyć aż szpinak zmięknie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z solą radzę uważać, gdyż do farszu będzie dodawany ser feta, który sam w sobie jest słony.
* Przygotowany szpinak, wrzucić do miski, dodać kurczaka. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać pokruszony ser feta i wymieszać.
* W rondelku wlać śmietankę 30% oraz pokruszony ser gorgonzola. Na małym ogniu podgrzewać aż ser się roztopi.
* *Wsypać do miski trzy szklanki mąki, dodać jedną szklankę gorącej wody i łyżeczkę soli.
Ciasto wymieszać i zagnieść aż będzie gładkie. Odstawić na 5 minut.
Następnie wałkować ciasto na cienki placek. I można już lepić pierogi.
Gotowe pierogi polać sosem :)