Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 500 gram
woda 350 ml
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
Farsz:
kapusta kiszona 500 gram
przecier pomidorowy 3 łyżki
grzybki suszone 1 garść
sól prowansalska 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych

Kroki postępowania

1
1. Na stolnicę wsypujemy mąkę tortową.

2. Dodajemy wodę wymieszaną z jajkiem.

3. Dodałam odrobinę soli i wyrobiłam ciasto.
1.Rozwałkowałam ciasto i szklanką wycinałam kółka i nakładałam farsz.
Krok 1 - Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych foto
2
1.Grzyby zalałam wrzątkiem zostawiłam na godzinę i odsączyłam dodałam do kapusty którą dusiłam na patelni .

2 .Dorzuciłam listek i ziele oraz przecier pomidorowy .

3.Po godzinie duszenia miałam gotowy farsz .
Krok 2 - Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych foto
3
1.Lepiłam pierożki i wrzucałam je do gotującej osolonej wody .

2. Po 5 minutach wyjmowałam .
Krok 3 - Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych foto
4
Podano pierożki do stołu :)
Krok 4 - Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.09.2013 17:01
chętnie bym zjadła takich pierożków!! :)
aisza1 13.08.2013 10:33
lubię takie
adelajda 13.08.2013 09:49
lubię pierogi
dodi 13.08.2013 08:46
pyszności serwujesz
Czarnula87 13.08.2013 08:30
bardzo smakowite
Magula 13.08.2013 08:19
Bardzo lubię takie pierożki. Pyszności
pycia9 13.08.2013 07:29
pyszne pierogi
Agata/MANTIS-KITCHEN 13.08.2013 07:28
Pysznie wyglądają te twoje pierożki .
berys18 13.08.2013 07:24
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak