Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiszoną kapustą.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 2 szklanki
woda ciepła około 1 szklanka
sól 1 łyżeczka

Farsz

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 duża sztuka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Dodatkowo

masło 2-3 łyżka
mąka pszenna do posypania stolnicy
cebula 1 sztuka

Porada

Z przepisu wychodzi około 35 pierogów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiszoną kapustą.

Kroki postępowania

1
Farsz: Kapustę opłukać,drobno pokroić,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości,następnie dokładnie odcedzić.Cebulę obrać,pokroić drobno i usmażyć na oleju,następnie dać do kapusty razem z olejem na którym się smażyła. Kapustę chwilę przesmażyć i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wystudzić.pieprzem.Wystudzić.
Krok 1 - Pierogi z kiszoną kapustą. foto
2
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto stopniowo wlewając wodę,następnie wałkować na posypanej mąką stolnicy,za pomocą szklanki wykrawać krążki,na każdy nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi.
Krok 2 - Pierogi z kiszoną kapustą. foto
3
Pierogi układać na posypanej mąką stolnicy.
Krok 3 - Pierogi z kiszoną kapustą. foto
4
Następnie gotować je w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
Krok 4 - Pierogi z kiszoną kapustą. foto
5
Cebulę pokroić i usmażyć do zrumienienia. Ugotowane pierogi polewamy cebulą z masełkiem.
Krok 5 - Pierogi z kiszoną kapustą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.03.2017 06:33
Dziękuję:)
gusia1000 14.04.2015 23:52
Dobre pierogi.
marcia7 02.02.2015 14:49
robię na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak