Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mąka pszenna typ 550 (luksusow

    400 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Farsz:

  • ogórki kiszone

    200 g
  • Mąka pszenna typ luksusowa)

    400 g
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    200 g
  • masło klarowne

    20 g
  • musztarda

    40 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    100 (ciepła)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • tymianek

    wg (posiekany)
  • kaszanka

    400 z podrobami
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:


1. Farsz: cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
2. Ciasto: z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieć elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdym połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką podawaj z kiszonymi ogórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Klausia 08.08.2015 21:41
ale pomysł
Klausia 08.08.2015 21:40
no to nieźle:D
Kejti 10.03.2014 01:25
Niezły pomysł,chętnie skosztuję :-)
mala2021 12.10.2012 06:54
bardzo smaczne
tala8509 13.09.2012 20:19
ja wole tradycyjne ruskie,takie wynalazki do mnie nieprzemawiaja
halina17 09.07.2012 12:20
pyszne pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat