Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    sztuka
  • sól

    łyżeczka
  • woda ciepła

  • masło

    łyżeczka

dodatkowo

  • kaszanka

    400 g
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z kaszanką foto
Cebulę i pietruszkę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę i chwile podsmażyć. Nastepnie dodać kawałki kaszanki i całość podsmażać parę minut, mieszając co jakiś czas.
Krok 2 - Pierogi z kaszanką foto
Na koniec dodać pietruszkę oraz doprawić do smaku. Odstawić.
Krok 3 - Pierogi z kaszanką foto
Zagnieść za sobą składniki ciasta, dolewając tyle wody ile zabierze, odstawić na kilka minut i cienko rozwałkować.
Krok 4 - Pierogi z kaszanką foto
Przy pomocy szklanki wykrawać kółka. Na każdym ułożyć porcję farszu i dokładnie zlepić brzegi. Pierożki gotować w osolonym wrzątku przez kilka minut od momentu wypłynięcia. Podawać z okrasą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

03.11.2014 21:38
świetny pomysł,nie jadłam jeszcze takich

Kejti

02.11.2014 09:16
Rewelacyjny pomysł :-)

Agata3

31.10.2014 15:17
z kaszanką nie jadłam ale zapowiadają się ciekawie;)

pestka

31.10.2014 14:26
ciekawa propozycja

agu88sia

31.10.2014 13:59
ciekawy przepis :)

norweska20

31.10.2014 13:11
apetczne....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat