Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą i twarogiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 4 szkl
jajko 2 szt
sól 0,5 łyżeczki
woda
Farsz:
kasza gryczana 3 saszetki
ziemniaki 7 dużych
sól
DODATKOWO:
cebula 1-2 szt
tłuszcz do smażenia
twaróg 200-250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą i twarogiem

Ziemniaki obrałam i ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Kaszę ugotowałam też w lekko osolonej wodzie. Twaróg i ziemniaki zmieliłam. Wymieszałam z kaszą. Dodałam sól i pieprze, tak do smaku.

Ze podanych składników wyrobiłam ciasto. Wody dodałam tyle, by ciasto było miękkie, elastyczne, ale nie kleiło się do rąk.

Na stolnicy rozwałkowałam ciasto, wykroiłam krążki. Na środek każdego położyłam farsz i zlepiłam rogi. Ugotowałam je w wodzie. Około 5 minut od wypłynięcia.

Podałam ze smażoną cebulką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 03.01.2013 13:05
ciekawy
Stenka 25.12.2012 10:48
z kaszą jeszcze nie jadłam
miroslawa 21.11.2012 04:36
ale bym zjadła
zolzica 20.11.2012 23:42
uwielbiam lepić pierogi - zrobię je na pewno :)
luki1984 20.11.2012 23:06
mniam mniam
luki1984 20.11.2012 23:06
mniam mniam
luki1984 20.11.2012 23:06
mniam mniam
luki1984 20.11.2012 23:06
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak