Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z KASZĄ I SEREM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
kasza gryczana 350 gram
ser biały 300 gram
masło 1 łyżka
cebula 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
woda 150 ml
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 sztuka
boczek wędzony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z KASZĄ I SEREM

Kroki postępowania

1
Mąkę łączę z solą, dodaję jajko i zagniatając łączę z wodą. Po wyrobieniu ciasta odstawiam je na godzinę. Kaszę gotuję z dodatkiem soli i masła. Jedną cebulę drobno kroję rumienię na patelni, następnie doprawiam Kucharkiem. Natkę pietruszki drobno siekam. Przestudzoną kaszę wraz z białym serem mielę w maszynce, dodaję cebulę, jajko, natkę pietruszki, a następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - PIEROGI Z KASZĄ I SEREM foto
2
Na patelni podsmażam pozostałą cebulę wraz z pokrojonym boczkiem.
Krok 2 - PIEROGI Z KASZĄ I SEREM foto
3
Ciasto rozwałkowuję, wycinam szklanką krążki, następnie nakładam 1 łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi i gotuję w wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Następnie na pierogi nakładam podsmażoną cebulkę i boczek.
Krok 3 - PIEROGI Z KASZĄ I SEREM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 05.12.2016 12:58
Pyszności :)
V_kuchareczka 16.09.2014 21:17
bardzo smaczne
halina17 16.09.2014 16:54
DOBRE PIEROGI.
Sroczka 16.09.2014 15:23
Ależ te pierogi musiały być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak