Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
kasza gryczana 1 torebeczka
ser biały 200 g
cebula 1 szt
masło 25 g
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Kroki postępowania

1
Kaszę gryczana gotujemy tak jak podano na opakowaniu.
Krok 1 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
2
Cebulką zeszklić na maśle.
Krok 2 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
3
Dodaś cebulkę do kaszy i wkruszyć biały ser.
Krok 3 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
4
Dokładnie wymieszać farsz. Można dodac pieprz , sól i ewentualnie odrobinke cukru.
Krok 4 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
5
Z mąki i wody zagniatamy ciasto. Zostawiamy do odpoczęcia. wałkujemy jak najcieniej. Wykrajamy koła i nadziewamy farszem. Zagniatamy pierożki. Podajemy polane roztopionym masłem.
Krok 5 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 15.01.2013 14:04
pyszne pierożki
Piotr-21 15.01.2013 12:24
smaczne
Barbara/zuza22_85 15.01.2013 11:55
pyszne
Sisterskitchen 15.01.2013 11:25
bardzo ładne pierożki i na pewno pyszne
gosia56 15.01.2013 11:07
bardzolubię takie pierogi pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak