Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 g
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
wrzątek 300 ml
żołądki drobiowe 250 g
serca drobiowe 250 g
marchew 1
pietruszka 1
cebula 1
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kasza gryczana 2 szkl
jajko 1
sól
pieprz
ogórki kiszone 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i podrobami drobiowymi

Żołądki i serca oczyścić , włożyć do garnka , dodać warzywa, ziele angielskie i listek laurowy. Posolić do smaku i ugotować do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i odstawić na 20 min.

Podroby i warzywa zemleć w maszynce do mięsa, dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, suszone ogórki i wymieszać.

Do maki dodać sól i olej, zaparzyć wrzątkiem i zagnieść ciasto
Wałkować , wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z przysmażoną na tłuszczu cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.12.2013 18:29
pyszne pierożki
Babciagramolka 07.11.2013 10:31
Wiesz co dobre - pięknie podane.
Czarnula87 06.11.2013 16:07
śliczne pierożki
Olga_SK 06.11.2013 15:55
Pyszne połączenie smaków! :)
nogawkuchni 06.11.2013 15:46
Smakowite pierogi,świetna propozycja na obiad,wyglądają bardzo apetycznie, pyszny i ciekawy farsz.
Mati13 06.11.2013 15:21
bardzo dobry farsz
idealme 06.11.2013 15:14
bardzo smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak