Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
woda ciepła 2 szklanki około
jajko 2 szt
sól 2 szczypty

farsz

kasza gryczana 200 g
ser biały 750 g
ziemniaki ugotowane 1,5 kg
cebula biała 1 szt
masło lub margaryna 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Ciasto :
Wszystkie składniki łączymy ze sobą ,u mnie zrobił to robot MaxxiMUM .
Wodę wlewamy stopniowo by uzyskać odpowiednią konsystencje ciasta. Wykładamy je na stolnice i wałkujemy na niezbyt cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka rozciągamy lekko w dłoniach .
farsz:
Cebulkę podsmażamy na maśle. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu .,używałam takiej w torebkach po 100 g. Ziemniaki gotujemy i ugniatamy..
Wszystkie składniki łączymy ze sobą .
Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pieprzem.
Nakładamy na każde kółko farsz sklejamy i gotujemy na wrzącej wodzie do momentu wypłynięcia na powierzchnie.ok 2 minut.


Polewamy cebulka przesmażoną na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.07.2016 11:11
bardzo lubię takie pierogi
Klausia 21.05.2016 17:27
takich jeszcze nie jadłam
ben-ka 13.05.2016 20:02
Ulubione pierogi mojego męża:)
Wiesława1 09.05.2016 17:17
pyszne są te pierogi
KORAL 09.05.2016 14:56
Bardzo lubię takie pierogi
Grazyna0211 09.05.2016 14:05
smaczne pierogi
Bernadeta1 09.05.2016 13:44
chętnie bym zjadła takie pierogi, ja najczęściej robię z kaszą gryczaną i ziemniakami
jagoda5913 09.05.2016 12:27
super pierogi
Mniam 09.05.2016 11:33
Bardzo lubię. Ale mi zrobiłaś ochotę na takie pierogi :)
Małgorzata92 09.05.2016 11:04
Smaczności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak