Pierogi z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • mleko ciepłe

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    szczypta

farsz

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • twaróg

    2 kostki
  • cebula biała

    1 szt.
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztapiamy. Studzimy. Składniki ciasta zagniatamy . Kasze przygotowujemy według wskazówek podanych na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy. Twaróg rozdrabniamy za pomocą widelca. Łączymy ze sobą składniki farszu. Solimy i pieprzymy do smaku. Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Kładziemy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty od czasu wypłynięcia.
Podobne przepisy
Pobitegarybarbary
Pierogi najlepiej smakują z podsmażonym boczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 01.10.2016 14:11
Bardzo smakowite:)
Agnieszka-87-25 30.09.2016 15:48
apetyczne są

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat