Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapusty wg wiola333

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
jajko 2 szt
woda
Farsz:
kapusta 1 szt
ser biały 25 dag
cebula 3 duże
margaryna 1/2 kostki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapusty wg wiola333

Kroki postępowania

1
Ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka. Następnie pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę, dodać przyprawy i dokładnie połączyć razem. Farsz ma być lekko słony.
Krok 1 - pierogi z kapusty wg wiola333 foto
2
Na kółka z ciastek dawać po łyżeczce farszu lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - pierogi z kapusty wg wiola333 foto
3
Podawać z dodatkiem roztopionego masła.
Krok 3 - pierogi z kapusty wg wiola333 foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 20.04.2013 12:47
Bardzo podoba mi się pomysł.
pajbek 07.01.2013 11:28
Twoje pierogi są wyśmienite :-)
miki47 01.01.2013 14:44
bardzo lubie farsz z kapusty wolę od ruskich
miki47 01.01.2013 14:44
pyszne pierogi
miki47 01.01.2013 14:43
mniam
halina17 14.12.2012 19:11
Dobre pierogi.
KasiaK90 14.12.2012 19:10
muszą być pyszne te pierożki
Anna169Hosz 14.12.2012 15:31
Nigdy nie łączyłam kapusty z białym serem, ciekawe jak smakują takie pierogi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak