Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapusty i grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag.
mąka pszenna do podsypania
jajko 1 szt.
kapusta kiszona 80 dag.
grzyby suszone 15 dag.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżeczka
woda 170 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapusty i grzybów

Grzyby(mix) namoczyć na ok.12 godz.Następnie ugotować w tej samej wodzie co się moczyły.Ugotowane odcedzić.Pokroić.Kapustę ugotować.Odcedzić.Pokroić.Cebulkę obrać.Opłukać.Pokroić w kostkę.Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Dodać do kapusty.Wymieszać.Dodać grzybki.Wymieszać.Doprawić do smaku.Z mąki ,wody i jajka zagnieść ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Stolnicę posypać mąką rozwałkować ciasto .Szklanką wykrawać kółka.W środek wkładać nadzienie.Dokładnie sklejać.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Super smakują podsmażone na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 15.05.2013 20:42
ale naszła mnie ochota na pierogi z kapustą grzybami
fotoviderek 13.05.2013 06:43
Pyszne pierogi :)
parysek10 28.12.2012 12:34
przepyszne
cooleczka 28.12.2012 12:11
nigdy nie smażyłam - fajny pomysł :)
Monika58 28.12.2012 11:40
dobre
Monika111 28.12.2012 11:06
Pycha! :)
Anna133 28.12.2012 11:02
ja też lubię takie mniam
angelika14 28.12.2012 10:53
uwielbiam mocno spieczone pierogi z chrupką skórką, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak