Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
sól szczypta
masło 1 łyżeczka
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Z podanych składników zagniatamy ciasto.

Farsz:
suszone grzyby - 10 dag
kapusta kiszona - 1 kg
olej
sól
pieprz

Grzyby moczymy w wodzie aż będą miękkie, odsączamy i gotujemy. Kapustę również gotujemy, najlepiej w wywarze z bulionu. Następnie trochę wyciskamy i kroimy drobno razem z grzybami. Przygotowane ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. W środek nakładamy farsz i sklejamy boki. Tak przygotowane pierogi wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów gotujemy jeszcze ok 5 min. Zrobione pierogi podsmażamy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.07.2013 08:39
lubię takie pierogi , ale ja nie podsmażam
cooleczka 17.12.2012 11:42
zapachniało świętami :)
meg1984 14.12.2012 15:55
ja też wole podsmażone
Natalia/tubisiek 14.12.2012 11:58
bardzo smaczne :)
teresa18 13.12.2012 20:29
lubię takie podsmażane
caffee_tea 13.12.2012 18:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak