Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą, grzybami i tymiankiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
jajko 1 szt
sól do smaku
tymianek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
kapusta kwaszona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą, grzybami i tymiankiem

Prawdziwki zalej wrzątkiem. Odstaw na 2 godziny. Pokrojoną kapustę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Wymieszaj z posiekanymi grzybami oraz tymiankiem i pieprzem. W razie potrzeby dopraw solą.
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i soli. Wykrój małe pierożki, włóż odrobinę farszu do środka i sklej je. Gotuj w lekko osolonej wodzie i podaj ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 03.12.2012 00:13
fajne
halina17 02.12.2012 21:38
Smaczne pierogi.
jola1508 02.12.2012 21:36
Bardzo apetyczne
Kekerboom 02.12.2012 20:51
moje ulubionee
medi 02.12.2012 20:47
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak