Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kajzerek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 10 sztuk
ser żółty 200 g
pieczarki 500 g
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja
sól do smaku

Porada

Podajemy z surówką, solo z ulubionym sosem lub barszczem czerwonym.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kajzerek

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Pierogi z kajzerek foto
2
Na rozgrzaną niewielką ilość oleju dodajemy pieczarki i podsmażamy, jak puszczą sok dodajemy cebulę, lekko solimy i pieprzymy. Dusimy aż sos odparuje, studzimy. Ser ścieramy na grubych oczkach dodajemy do masy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Pierogi z kajzerek foto
3
Kajzerki kroimy na pół, wydrążamy środek.
Krok 3 - Pierogi z kajzerek foto
4
Bułki chwilkę moczymy w mleku od strony miąższu. Nadmiar mleka odciskamy, tak aby powstała miseczka.
Krok 4 - Pierogi z kajzerek foto
5
Bułki faszerujemy i składamy na kształt pieroga mocno dociskając. Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor.
Krok 5 - Pierogi z kajzerek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.10.2016 16:07
ciekawy przepis
Wacław 28.10.2016 11:52
ciekawe pierogi
Ela15 28.10.2016 10:33
świetny pomysł
dodi 28.10.2016 09:29
świetny pomysł
Edith85 28.10.2016 07:21
Hmm...ciekawy przepis :-)
halina17 27.10.2016 22:18
Dobry przepis.
Stenka 27.10.2016 21:45
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak