Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
woda gorąca 1 szkl
woda letnia ok 1/2 szkl
olej 2 łyżki
Farsz:
jagody ok 1/2 kg
cukier 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Jagody opłukać i osuszyć, oprószyć cukrem przed nałożeniem na ciasto.
Mąkę zaparzyć gorącą wodą i wymieszać łyżką albo widelcem. Dodać olej, letnią wodę i zagnieść ciasto. Podzielić na części i każdą część rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.
Nakładać jagody i zlepiać pierogi.
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.05.2017 09:40
bardzo dobre
katarzynka455 12.05.2017 12:36
Zgadzam się z Wami że bardzo smaczne i też bardzo je lubię:)))
katarzynka455 12.05.2017 12:34
zapraszam Bożenko:)
slodkieniebo 11.05.2017 08:15
Uwielbiam pierogi z jagodami ! :)
Krystyna32 11.05.2017 08:10
uwielbiam :)
Bożena Matuszczyk 10.05.2017 23:00
Katarzynko 455 wpadam na te pyszności.;)
olkaaa 10.05.2017 19:48
bardzo lubię
Wacław 10.05.2017 19:40
najlepsze pierogi to z jagodami :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak