Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 kg
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
olej 2 łyż
sól do smaku
woda ciepła

farsz

jagody 2 szkl.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Wszystkie składniki ciasta oprócz wody przekładamy do miseczki. Dolewamy wodę porcjami i mieszamy łyżką. Wody wlewamy tyle, aby ugniotło nam się sprężyste ciasto. Wałkujemy je i wycinamy szklanką krążki. Jagody posypujemy cukrem. Na każdy krążek ciasta wykładamy łyżkę jagód. Zlepiamy pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną do wierzchu. Odcedzamy. Podajemy ze śmietaną i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.01.2017 07:47
Bardzo lubię pierogi z owocami zwłaszcza z jagodami:)
gusia1000 18.01.2017 20:41
Zawsze dobre.
Beatris 18.01.2017 19:40
Chętnie zjadłabym porcyjkę, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak