Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 3 1/2 szklanki
wrzątek 1 szklanka
sól szczypta

nadzienie

jagody 3 szklanki
kisiel owoce leśne 3 łyżki
cukier puder 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z solą.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Zalewamy wrzątkiem.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Wyrabiamy elastyczne ciasto.
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
4
Jagody myjemy, odcedzamy na sitku. Cukier mieszamy z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszanką posypujemy jagody. Mieszamy.
Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
5
Ciasto rozwałkujemy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka.
Krok 5 - Pierogi z jagodami foto
6
Nakładamy farsz. Zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od czasu wypłynięcia. Podajemy z jogurtem lub śmietaną. Można jeszcze posypać cukrem.
Krok 6 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 18.09.2016 20:28
pychotka , moje ulubione
Ewa Wojtaszko 17.09.2016 22:01
najlepsze :)
IKrakowianka 16.09.2016 21:02
super pierożki
ania2610 16.09.2016 18:23
jedne z moich ulubionych :)
ben-ka 16.09.2016 15:51
Moje ulubione....
Futka 16.09.2016 13:06
Przepyszne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak