Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • cukier

    3-4 łyżka
  • śmietana 12%

    400 ml
  • jagody

    1 litr
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z jagodami

Jagody mieszamy z cukrem. Mąkę, jajko, sól i olej łączymy i zagniatamy ciasto dodając letniej, przegotowanej wody, gdy będzie dobrze zagniecione dzielimy na 4 części i z każdej wałkujemy placki, wydrążamy koła na każde nakładamy porcję jagód zaklejamy i układamy na posypanej mąką stolnicy. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Podajemy polane śmietaną. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

treonina 21.02.2013 21:55
już nie mogę się doczekać świeżych jagód! pycha!
[email protected] 15.02.2013 21:37
mmm pycha
Beata23 14.11.2012 09:59
super, pycha
jozefinach 08.11.2012 10:54
Piękne.
Ewa6274879 02.11.2012 22:18
Uwielbiam jagody - pyszne pierożki!
Seba 16.09.2012 21:12
Pyszne
Anna169Hosz 05.09.2012 09:53
Z ochotą bym zjadła takie pierożki.
Kuchareczka2 03.09.2012 17:44
pyszne
Margo1 14.08.2012 18:20
W tym roku jeszcze nie jadłam
Margo1 14.08.2012 18:20
W tym roku jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat