Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody szklanka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Ciasto:
ok.2.5 szklanek mąki
jajko
żółtko
woda ciepła

Owoce umyć i zasypać cukrem. Odstawić. W tym czasie mąkę przesiać z solą,dodać żółtko i jajko oraz wodę.Zagnieść ciasto i odstawić na 15min.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką po czym szklanką wycinać koła. Delikatnie rozciągać i formować palcami, nakładać łyżeczką owoce (posypywać cukrem migdałowym) i zlepiać brzegi. Wrzucić do wrzątku i czekać ok 2min aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 30.07.2012 12:19
w tym roku nie bylam na jagodach i...nie jadlam pierogow :( a teraz patrze i...chętka :)
Pietruszka 30.07.2012 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak