Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
woda 1 szkl
jagody 1 1/2 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać ze szklanką dość ciepłej wody ciasto wyrobić aby było dość sprężyste, odstawić na 10 minut. Po tym czasie rozwałkować i wykrawać krążki
Krok 1 - pierogi z jagodami foto
2
jagody wymieszać z budyniem i cukrem do smaku, nadziewać nimi wykrojone krążki pamiętając o dobrze sklejonych brzegach
Krok 2 - pierogi z jagodami foto
3
gotować w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia 3-5 minut, podawać z kwaśną śmietaną posypane cukrem pudrem
Krok 3 - pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.11.2013 08:23
bardzo lubię
Justa32 16.08.2012 19:04
smaczne
ben-ka 14.08.2012 21:22
moje ulubione.
Ewelina38 02.08.2012 10:08
uwielbiam je
owca441 01.08.2012 20:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak