Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • jagody

    1 kg
  • cukier

    3 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • cynamon Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szklankę wody podgrzać, dodać ją do mąki i jaja i zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać krążki. Jagody wymieszać z cukrem, bułką tartą i cynamonem (do smaku). Taki farsz nakładać na krążki, zlepić. Gotować we wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 25.11.2011 01:23
przepyszne
Magdalena67 18.11.2011 22:50
Lubię jagody
octo 18.11.2011 22:14
pierogi owocowe pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat