Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z grzybami i kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
woda letnia 0,5 szkl
jajko 1 szt
olej 2-3 łyżki
sól do smkau
kapusta kiszona 1,5 kg
grzyby suszone 200 g
cebula 1 szt
słonina 100 G
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z grzybami i kapustą

Z mąki, wody, jajka, oleju i szczypty soli wyrabiamy ciasto. Kapustę i grzyby gotujemy w dwóch garnkach do miękkości. Następnie kapustę odcedzamy i odciskamy i kroimy ją. Grzybki również drobno kroimy. Cebul;ę obieramy i kroimy, lekko podsmażamy. Kapustę, grzyby i cebulę razem mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Następnie rozwałkowujemy ciasto wycinamy szklanka kółka i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Słoninkę kroimy w kostkę i topimy. Pierogi polewamy skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.03.2014 14:38
bardzo smaczne pierożki
JOANNA16 07.03.2014 15:29
pyszne pierożki)
halina17 07.03.2014 13:28
Smaczne pierogi.
dada 07.03.2014 13:16
Jakie ładne pierożki :-)
V_kuchareczka 07.03.2014 12:08
przepyszne pierogi
kasiaw 07.03.2014 11:25
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak